• EDS EN TMD

Voor deze groep is het maximaal aantal personen die kunnen opgegeven worden daarvoor reeds bereikt!

 

  • HSD EN TMD

Voor deze groep zoeken we nog 5 testpersonen om deze combinatie te kunnen onderzoeken!

 

  • EDS of HSD zonder TMD

Hiervoor zoeken wij nog 10 personen die bereidwillig zijn om het wetenschappelijk onderzoek te steunen!
Controlegroep!

 

Dit is een oproep die komt vanuit een onderzoek  dat Prof. Dr. Vandenberghe inricht, de afdeling mond en kaak van  het UZ Gent. Hier wordt samen met studentes een onderzoek uitgevoerd waarbij de functie en hypermobiliteit van het kaakgewricht bij EDS-patiënten letterlijk en figuurlijk aan de kaak gesteld wordt! Vanzelfsprekend wordt het kaakgewricht getest en nagekeken door de Professor.

Daarnaast  kunnen studenten die hierover hun thesis maken ook ‘aanvoelen’ wat het verschil is tussen een stabiel en instabiel kaakgewricht… Wat de verschillen zijn tussen de verschillende combinaties.. Welke conclusies ze hieruit kunnen trekken..Er wordt ook vanuit de EDS-patiënt verwacht dat men kan duidelijk maken wat de dagelijkse problematiek inhoudt bij het hebben van EDS/HSD, en dit in combinatie met de TMD.

 

Deze onderzoeken waren gepland voor de periode rond eind augustus – begin september, en zijn reeds volop in gang. Toch zoeken we nog enkele testpersonen die voldoen aan bovenstaande criteria…

 

Zou jij graag deelnemen aan dit onderzoek, en de wetenschap een stukje rijker maken door onze ervaring met de TMD?
Of maak jij graag deel uit van de controlegroep?

 

Laat het ons weten en contacteer ons via sylvie@zebrapadvzw.be !

 

 

UZ Gent is op zoek naar de expertise van ervaringsdeskundigen wat betreft het evalueren van de dienstverlening binnen het Universitair Ziekenhuis. Daarom vragen ze de hulp van patiënten en hun familie om mee na te denken om de zorg nog kwalitatiever te kunnen maken!  Dit om de dienstverlening nog meet uit te breiden naar de behoeften van de patiënten.

Heb je hiervoor interesse? Dan kan je een mail sturen met je contactgegevens en je motivatie naar patiëntenparticipatie@uzgent.be

Verdere info via onderstaande link!