AMBASSADEUR

Zebrapad VZW

 

Eerder toevallig ontmoette ik op 1 week een tiental EDS-patiënten. Twee weken ervoor had ik nog nooit van EDS gehoord. Op die dag stond Peter Laureyssens voor mijn deur. Hij woont in Ekeren net als ikzelf, en vertelde me dat hij een ronde van Vlaanderen ging fietsen voor een jongedame die bij hem in het koor zat en die EDS had.

 

Hij wou het doen ter ondersteuning voor haar en vooral om de Ehlers-Danlos Syndromen bekender te maken. Hij vroeg of ik kon helpen. Uiteraard zei ik ja, en al snel kwamen we op het idee om de hele tocht te volgen met een cameraploeg en er een docu van te draaien.

 

Lekker veilig vanachter de camera en micro ontmoette ik die week enkele inspirerende mensen. Ze hadden 1 ding gemeen, allemaal hadden ze EDS. De afstand verdween al snel ondanks de coronamaatregelen en de emotionele verbinding met ons onderwerp werd groter en echter. Ik ontmoette ook de mensen van Zebrapad uiteraard. Een leuk gesprek en enkele leuke extra ideeën later kwam de vraag of ik als ambassadeur van Zebrapad mijn schouders zou kunnen uitlenen om onder de organisatie te zetten. Ja, uiteraard!

 

Groetjes Jeron

 

BIO

Jeron Amin Dewulf Leiva is een Vlaamse acteur en stand-upcomedian van Chileense afkomst. Hij is vooral bekend van de populaire reeksen ‘Foute Vrienden’ en ‘Advocaat van de Duivel’ op 2BE. Hij is ook een internationaal bekend improvisator en won in 2006 het wereldkampioenschap impro in Berlijn. Hij leidde al verschillende improvisatiegezelschappen en treedt hiermee regelmatig op in het binnen- en buitenland.

Jeron Dewulf is van alle markten thuis, hij werkte namelijk ook voor Eén als publieksopwarmer. Het grote publiek kent hem misschien ook van de televisieserie Familie, waarin hij de rol van psychiater Marc Dewaele vertolkte. Ook was hij te zien in ‘Veel geluk, professor!’, ‘W817’, ‘Wittekerke’, ‘M!LF’ en ‘Mega Mindy’. Als stand-up comedian kan je hem ook vaak vinden in comedy-café The Joker in Antwerpen waar hij regelmatig speelt. Momenteel is hij na ‘Grom’ en ‘Survival of the fattest’ toe aan zijn derde volavondvoorstelling.

 

BRON:  jerondewulf.com