Zara de Zebra

 

Luisterverhaal over EDS

 

Dit is het verhaal van Zara, de kleine zebra met EDS, die op zoek is naar de reden waarom ze zich ‘anders’ voelt dan de anderen. Ze vindt steun en begrip bij haar bonte groep vrienden waardoor ze kracht vindt bij haar uitdagingen en haar unieke gevecht om te leren omgaan met haar obstakels en fysieke beperkingen.

Door de technieken die ze aangeleerd krijgt van haar vrienden, krijgt ze meer inzicht om op een aangepaste manier om meer voor zichzelf te zorgen. Door gezamenlijke inspanningen en doorzettingsvermogen worden hindernissen overwonnen. Hierdoor wordt ze een inspiratiebron voor het bonte gezelschap uit de savanne…

 

Dit is een verhaal over vriendschap en over veerkracht dat tot stand kwam door 2 studentes ergotherapie, Nicky Deridder en Rosy Nuyts, met medewerking van Zebrapad VZW. Alhoewel dit verhaal gericht is aan kinderen hopen we dat iedereen die vragen heeft rond het leven met EDS en wat begrip wil zoeken, er iets aan heeft.

 

Het verhaal van Zara zien we als een hulpmiddel ter educatie alsook om in communicatie te treden over het leven met EDS voor personen uit een doelgroep van 7 tot 77 jaar. Naast het luisterverhaal stellen we ook een afdrukklaar document hiervoor ter beschikking.

Om een A5 boekje te bekomen kan je bij het afdrukken de instellingsselectie A4 katern (boekje) en dubbelzijdig over de korte zijde selecteren.

Met speciale dank aan Nicki Deridder en Rosy Nuyts