Wat begon als een zeer laagdrempelige en lokale actie om middelen onder de vorm van kroonkurken te verzamelen, met de insteek om hierbij ook de Ehlers-Danlos Syndromen meer onder de aandacht te brengen, is uitgegroeid tot een actie die over het hele land wordt gedragen door vrijwilligers en sympathisanten die kroonkurken verzamelen van particulieren, verenigingen en horeca…

 

Om kroonkurken om te zetten in financiële middelen worden deze massaal ingeleverd en gerecycled waarbij de opbrengst bestemd is om het wetenschappelijk onderzoek naar EDS te (onder-)steunen. De middelen worden ook aangewend om onze werking voor lotgenoten verder uit te kunnen bouwen, projecten te voorzien en activiteiten te kunnen inrichten.

 

 

Hoe meer kroonkurken er ingezameld worden, hoe groter het bedrag dat Zebrapad VZW kan inzetten om verder onderzoek te financieren en hoe meer we voor onze lotgenoten kunnen betekenen. Daarom blijven we ons met al veel enthousiasme inzetten om personen te motiveren om mee te sparen of zich te engageren als ophaal- of inleverpunt voor kroonkurken.

 

Meedoen? Meer weten?