Onze toekomst een toekomst geven

 

Zebrapad heeft de missie en de doelstelling om de wetenschap te helpen aan meer op bewijs gebaseerde kennis. Dit omdat we er ons meer dan ooit van bewust zijn dat de hoop voor onze toekomst afhangt van de wetenschappelijke kennis rond de Ehlers-Danlos Syndromen en de behandeling ervan. Daarom zetten we ook intensief in om de nodige middelen samen te brengen om het wetenschappelijke onderzoek en de expertise hiervoor te ondersteunen.

 

Door het steunen wetenschappelijk onderzoek hopen we dat dit zal leiden tot een betere behandeling door meer kennis over de onderliggende mechanismen en oorzaken, wat op zich zou kunnen leiden tot een betere levenskwaliteit van onze patiënten.

 

Daarnaast wil Zebrapad ook lotgenoten, ondersteunen en beschermen door de stem van de patiënt te laten horen. De onvervulde behoeftes van patiënten, artsen en zorgverleners zijn dan ook onze motivatie en drijfveer in onze werking voor patiënten en belangenbehartiging. Afgeleid uit onze doelstellingen bestaat de werking van onze vereniging dan ook uit fundraising, het bieden van een oversteekplaats voor patiënten met EDS & HSD en bejegenen van de belangen van onze doelgroep.

 

Om als vereniging een werking te kunnen bieden en onze doelstellingen uit te werken zijn wij grotendeels afhankelijk giften en opbrengsten van acties ten voordele van Zebrapad.

 

Jullie kunnen een verschil maken door onze vereniging een steuntje in de rug te geven, zodat wij verder kunnen blijven doen wat we doen… namelijk op onze beurt een verschil maken voor alle personen die getroffen worden door deze bindweefselaandoeningen.

 

Meer info over onze missie

Meer info over onze motivatie

Meer info over onze doelstellingen

Zebrapad VZW is een erkende instelling die in de mogelijkheid is om giften fiscaal aftrekbaar te maken! Het feit dat Zebrapad VZW fiscale attesten kan uitschrijven bij giften vanaf 40 euro is de garantie dat onze organisatie erkend is als een betrouwbaar goed doel door de overheid, en we hierop ook gecontroleerd worden.

 

Fiscale attesten zijn dus enkel verkrijgbaar voor persoonlijke en rechtstreekse giften. Een persoonlijke en rechtstreekse gift via overschrijving als inzameling voortvloeiend of uitgaande van een verjaardag, huwelijk, pensioenviering etc. kunnen wel.

 

Een gift doen kan makkelijk online via ons donatieformulier via deze link https://app.clubcollect.com/forms/nl/zebrapad-vzw/geef-zebrapad-vzw-een-financieel-steuntje-in-de-rug , of door overschrijving op onze Zebrapad rekeningnummer BE75 9731 8820 1151. Indien je zou kiezen voor de laatste mogelijkheid kan je hier meer info over terugvinden via volgende link https://www.zebrapadvzw.be/giften-fiscaal-aftrekbaar/ .

Actie ondernemen, men kan er op tal van manieren uitwerking aan geven…

 

Verzin zelf een leuke, originele actie om zo een steentje bij te dragen aan onze missie. Alles start bij een idee en de gedrevenheid om iets te organiseren ten voordele van Zebrapad VZW. Dit kan als persoon, als team of in naam van een onderneming…

 

Plan je actie en ga van start!  We wensen je veel succes met je inzamelingsactie en volgen de evolutie hiervan met graagte op. Geregistreerde acties, en zetten we in de kijker op onze website en socials die officieel wordt gecommuniceerd als ten voordele van Zebrapad VZW. Om misbruik van verworven middelen te voorkomen, waarbij de naam vereniging gebruikt wordt, geven wij enkel bekendheid aan gekende en aldus geregistreerde acties.

 

Eens je actie volledig is opgestart is het aan jou! Inspireer en motiveer anderen om jouw actie te steunen en verzamel zo centjes ten voordele van Zebrapad VZW.

 

Als inspiratiebron geven we graag enkele voorbeelden mee van reeds ondernomen acties voor Zebrapad: verkoop van sleutelhangers , zelfgemaakte tassen, in beton gegoten theelichthouders, snoepverkoop, soepverkoop, wafelbak en verkoop, opbrengsten van home-party, opbrengst van kerstmarkt, opbrengsten van knutselprojecten, kerstkaartenverkoop…

 

Je kan ons met je vragen of voorstellen steeds contacteren via info@zebrapadvzw.be of meld jouw inzamelingsactie ten voordele van Zebrapad aan via het aanmeldingsformulier.